El centre ha rebut la Menció honorífica del Premi Escoles Verdes en la categoria de reconeixement al treball en xarxa. El premi, lliurat per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el conseller d’Educació, Josep G. Cambray, vol reconèixer el compromís dels centres educatius per treballar en la construcció d’una Catalunya més sostenible. La directora del centre, Cèlia Albiol, ha agraït la col·laboració de tota la comunitat educativa d’Itec, l’Ajuntament d’Amposta i la implicació de la coordinadora d’Escola Verda, Atalia Galbis, per haver-ho fet possible.

En el cas d’Itec s’ha premiat l’acció realitzada el curs passat amb l’organització d’un ecomercat. L’activitat va consistir en el muntatge d’una parada de productes ecològics de set comerços de les Terres de l’Ebre, cinc dels quals d’Amposta, un de la Ràpita i un de Ginestar. Per realitzar l’activitat l’alumnat de 1r batxillerat, juntament amb el suport del parlament verd i la direcció del centre, es va encarregar de contactar amb els comerços i recollir els productes, realitzar el muntatge de la parada i vendre els productes el dia del mercat.

L’objectiu principal de l’acció era donar visibilitat i suport als negocis de productes ecològics i generar consciència respecte al consum responsable tant en la comunitat educativa com en la població ampostina i visitant. A més, l’activitat va contribuir a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible escollits per tota la comunitat educativa mitjançant un procés participatiu realitzat el curs passat en què es van marcar com a prioritaris 3 ODS: Salut i Benestar (ODS 3), Educació de Qualitat (ODS 4) i Consum i Producció Responsables (ODS 12).

L’activitat també va servir perquè l’alumnat desenvolupés i posés en pràctica estratègies de venda basades en els valors reals d’aquests productes.

Itec rep la Menció honorífica del Premi Escoles Verdes