Una trentena d’alumnes de primer d’ESO han participat durant tres dies en les activitats organitzades pel Camp d’Aprenentatge d’Empúries. Durant l’estada l’alumnat ha conegut la cultura ibèrica i la importància de l’entrada de les cultures grega i romana a Empúries.

La primera activitat va consistir en la visita al jaciment ibèric i el museu d’Ullastret. Durant el recorregut l’alumnat va poder descobrir com era la vida en un poblat neolític i les particularitats de la cultura ibera al nord-est de Catalunya. 

El segon dia l’alumnat va poder conèixer les ruïnes grecoromanes d’Empúries des d’un punt de vista històric i arqueològic, així com els costums i les creences de grecs i romans. 

El tercer i últim dia els estudiants van visitar l’Alfolí de la Sal, edifici que acull el Museu de l’Escala i on els estudiants van poder descobrir el patrimoni de la ciutat.

Durant l’estada l’alumnat també va realitzar un taller de rastres per conèixer la fauna de la zona a través de la descoberta i interpretació dels seus rastres, restes i altres indicis.

Els camps d’aprenentatge (CdA) són serveis educatius de suport curricular que promouen l’aprenentatge competencial a partir d’activitats didàctiques en entorns naturals, socials i culturals singulars de Catalunya.

1r d’ESO realitza una estada al Camp d’Aprenentatge d’Empúries