Visió i Missió Ràdio iTec

Ràdio iTec és un espai de comunicació de l’Institut de Tecnificació d’Amposta. La nostra programació està composta per podcasts realitzats per la nostra comunitat educativa i té la voluntat de fer difusió de les activitats realitzades al nostre centre.

Ho fem a través de magazines i de programes culturals i d’entreteniment.

Ràdio iTec és una potent eina educativa que afavoreix la reflexió, l’estructuració, la síntesi i la realització dels diferents continguts proposats per TOTS els departaments pedagògics de l’Institut de Tecnificació.

Ràdio iTec arriba als nostres oients a través del web del centre, https://itecnificacio.cat/radio/ i de les xarxes socials. A més formen part de REX, la Xarxa de Ràdios Escolars dels territoris de Llengua Catalana.

Us presentem els nostres podcasts:

1. Visió i missió Ràdio ITEC.

 

Memories by LiQWYD https://soundcloud.com/liqwyd

Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0

Free Download / Stream: https://bit.ly/_-memories

Music promoted by Audio Library https://youtu.be/mxfYRQCihUU

 

2. Espai radiofònic “Un nou Univers”.

Un nou univers” ofereix la possibilitat al nostre alumnat de parla romanesa de retrobar els seus orígens i de valorar-los. 

A més de llegir un conte de Ion Creanga i d’oferir-nos un resum en català, l’alumnat prepara -amb la complicitat familiar- un qüestionari que serveix per a reafirmar la pròpia pertinença cultural com a mecanisme de reforçament de la catalana i de descoberta d’altres.

 

3. Espai radiofònic “Cafè filosòfic”.

 ” La filosofia és una conversa. El diàleg és, juntament amb el testimoni dels actes, via de comprensió cap a la veritat. El cafè és la beguda per mantenir-nos alerta i obrir la nostra ànima per escoltar-nos a nosaltres i als altres. Escoltar els propis pensament i els dels altres, com van rajant, és la manera de fer-nos persones. Ras i curt: en el nostre programa els nostres alumnes conversen per escoltar el pensament que els fa persones. I tot això acompanyats d’una bona tassa de cafè.”

4. Espai radiofònic “Orígens”.

“Orígens obre una finestra al món que connecta a cadascun dels nostres alumnes nouvinguts amb el seu país d’origen. En aquest espai ells són els protagonistes per a la creació d’un pont connector entre les seves arrels i la nova terra que els acull. Ens parlen de les seves escoles, els seus pobles, els seus amics i les seves aficions, mitjançant entrevistes individuals o en petits grups. Amb aquest espai l’Aula d’Acollida i tot el centre Itec els dona la benvinguda una vegada més”.

 

 

5. Magistral

En aquest programa es fa balanç del curs 20-21 a través de dos entrevistes a dos alumnes de tercer d’ESO que han començat el programa de tecnificació: Marc Jordà i Natiela Vatamaniuc, i de dos alumnes de 1r de batxillerat: Albert Conde i Pau Bayo.

PODCAST

Músiques.
LiQWYD:  Memories (No Copyright Music)
C. Tangana, Niño de Elche, La Hungara:  Tú Me Dejaste De Querer
Xavi Sarrià:  No s’apaguen les estreles (BSO La Mort de Guillem)

Cleopatra Stratan:  Ghita

L’Home Brut: Batiscafo Katiuscas (Antònia Font cover)